تفاوت وكيل پايه يك و پايه دو دادگستري
قانون چيست؟
حقوق يا مطالعات حقوقي تقريبا با همه زمينه هاي زندگي بشر در ارتباط است و مسائل مربوط به تجارت، اقتصاد، سياست، محيط زيست، حقوق بشر، روابط بين الملل و تجارت را لمس مي كند.
اولين مدارك تحصيلي توسعه يافته همه مربوط به حقوق مي باشد. به عنوان دانشجوي حقوق، مي توانيد انتظار داشته باشيد كه نحوه برخورد با برخي از مشكل سازترين درگيري ها و مسائل در جامعه و اخلاق و مشكلات خانوادگي و طلاق را بياموزيد.
در ارائه چارچوبي كه از طريق آن جوامع و فرهنگ هاي مختلف را بررسي و درك مي كند مدارك حقوق راهي مفيد براي آماده سازي نه تنها براي مشاغل حقوقي خاص، بلكه براي طيف وسيعي از نقش هاي حرفه اي و در واقع، براي زندگي به طور كلي است.
انواع مدارك حقوق
انواع مختلفي از رشته هاي حقوق وجود دارد. كه بسته به محل تحصيل شما متفاوت است. در اكثر كشورها، مدرك حقوق به شكل ليسانس حقوق است كه به شما امكان مي دهد تا براي تبديل شدن به يك وكيل حرفه اي در امتحانات واجد شرايط ملي وكالت يا انجمن حقوق شركت كنيد. اغلب، اين نام هاي جايگزين به جاي يكديگر استفاده مي شوند.
اگر با يك موضوع حقوقي و يا كيفري درگير شده باشيد. و براي تسريح بخشيدن و رسيدگي بهتر امور به دنبال يك وكيـل دادگستري مناسب باشيد ممكن است برايتان سوال پيش آمده باشد. كه تفاوت وكيل پايه يك و پايه دو دادگستري در چيست؟
تفاوت وكيل پايه يك و پايه دو
وكلاي پايه يك و دو دادگستري هردو اين اجازه را دارند. كه در زمينه انجام وكالت در امور حقوقي فعاليت نمايند. ولي در بعضي امور با يكديگر تفاوت دارند.
وكيل پايه يك دادگستري اين اجازه را دارد كه بدون هيچ محدوديتي در تمامي محاكم حقوقي يا كيفري كل كشور فعاليت حقوقي داشته باشد. اما وكيـل پايه دو فقط حق شركت در آن دسته محاكم كيفري را دارد. كه به جرايم و حبس كمتر از ۱۰ سال، شلاق و جزاي نقدي و همچنين در محاكم حقوقي پرونده هاي مالي كمتر از ۲۵۰ميليون تومان و خواسته هاي غير مالي به جز اصل نكاح و طلاق و اثبات نسب و نفي نسب را دارد.
آن دسته از وكلايي كه از كانون وكلاي دادگستري پروانه اخذ ميكنند بدواً بهصورت ۲ سال كار آموزي دوره را طي ميكنند و ميتوانند زير نظر وكيل سرپرست نسبت به دفاع از حقوق موكل اقدام كنند و پس از طي ۲ سال و همچنين تأييد صلاحيت علمي و گزينشهاي مربوطه موفق به اخذ پروانه وكالت پايه يك شوند.
پروانه وكالت پايه يك و پايه دو
طبق قانون وكالت مصوب ۱۳۱۵، لايحه استقلال كانون وكلاي مصوب ۱۳۳۳ و قانون كيفيت اخذ پروانه دادگستري مصوب ۱۳۷۶، وكلاي دادگستري براي اين كه بتوانند در كليه امور حقوقي، به جهت مشاوره حقوقي، تنظيم دادخواست و لايحه براي موكل خود اعلام وكالت نمايند. بايستي داراي پروانه وكالت دادگستري از مراجع قانوني باشند.
اين پروانه با دو عنوان متفاوت، به متقاضي پروانه وكالت، اعطا مي شود. و آن هم، پروانه وكالت دادگستري پايه يك و پايه دو مي باشد؛ اين دو پروانه سبب اجازه قانوني به جهت انجام امور حقوقي به عنوان وكيل پايه يك دادگستري و وكيـل پايه دو دادگستري مي گردند.
وكيل پايه يك بايد داراي شرايطي از جمله موارد زير باشد:
- حداقل داراي مدرك ليسانس در رشته حقوق باشد.
- در آزمون وكالت پذيرفته شده باشـد.
- صلاحيت او از هر لحاظ از جمله شرايط عمومي، اخلاقي و مذهبي تاييد شده باشد.
- آزمون هاي تشريحي و مصاحبه هاي علمي را با موفقيت پشت سر گذاشته باشـد.
- دوره وكالت پايه دو (مخصوص وكلاي ماده 187) را تمام كرده باشد.
- دوره كارآموزي وكالت كه دو سال ميباشد را گذرانده باشـد.
وكلايي كه مراحل بالا را با موفقيت گذرانده باشند. درجه وكيل پايه يك دادگستري را دريافت مي كنند. و ميتوانند در تمامي محاكم حقوقي و كيفري بدون هيچ محدوديتي به پروندههاي قضايي و پذيرش وكالت اقدام كنند. يك وكيل پايه يك مي تواند به عنوان وكيل پايه يك دادگاه خانواده در امور خانواده و طلاق، در امور حقوقي، امور ثبتي، امور ملكي و انجام مشاوره حقوقي امور وكالت به فعاليت بپردازد.
اهميت پايه وكالت در انتخاب وكيل مناسب
بنابراين شهرونداني كه قصد انتخاب وكيل را دارند بايد حتما اطلاع كامل از پايه وكيل داشته باشند. و بر اساس اين كه آيا كارآموز وكالت يا وكيل پايه دوم يا اول باشد اقدام نمايند. اهميت و توجه به پايه وكيل در ابتدا مي تواند يكي از مهمترين عوامل انتخاب وكيل باشد. در بعضي موارد اشخاصي كه نياز به وكيل دارند بدون تشخيص اين امر اقدام به انتخاب وكيل مي نمايند. و بعد از بروز مشكل متوجه مي شوند كه وكيل انتخابي آن ها كارآموز پايه ۲ بوده است. و در صلاحيت دفاع از حقوق وي نمي باشد. بنابراين بايستي با توجه بر موضوع و مشكلات خود، براي انتخاب وكيل مناسب دقت نظر كافي را لحاظ نمايند.
جهت مطالعه ادامه مطلب كليك كنيد
برچسب: ،