انواع پروفيل آلومينيومي
پروفيل آلومينيومي
انواع پروفيل آلومينيومي صنعتي و كاربرد هاي آنها را در صنعت و ساختمان در اين مقاله شرح داده ايم. پروفـيل آلومـينيم صنعتي به دليل سبك بودن، استحكام بالا، رسانايي خوب الكتريسيته و … در بسياري از صنايع مختلف خودروسازي، كشتي سازي، فضا پيماها، ساختمان ها، توليد دكل هاي برق و … كاربرد فراواني پيدا كرده اند.
همين موضوع باعث گسترش توليد پروفـيل آلومـينيوم در ايران شده است و به دليل نياز بالا در تمامي صنايع به اين فلز، بهتر است توليد و فروش انواع پروفيل آلومينيومي توسط توليدكنندگان پروفيل آلومينيوم هم بيشتر شود .در ادامه قصد داريم ميزان مصرف آلومينيوم در بخش هاي مختلف صنعت را بازگو كنيم. در صنايع مربوط به حمل و نقل سهم استفاده از آلومينيوم حدود ٢٦ درصد مي باشد كه نشان دهنده استفاده زياد از پروفـيل آلومينيوم ميباشد، صنايع مربوط به بسته بندي مواد با استفاده از كاغذهاي آلومينـيومي حدود ٢٠ درصد مي باشد.
انواع پروفيل آلومينيومي
پنجره آلومينيومي ساده
اين نوع پروفيل در ايران در دو نوع ST و Coronet توليد ميشوند. پنجره ST به دليل عايق هوا، حرارت و دما و نيز داراي قفل مناسب نبست به coronet در بازار اهميت بيشتري دارد. پنـجره coronet عايق بندي و يراق آلات ضعيفي دارد و در برابر ورود گردو غبار، دود به داخل ساختمان عايق مناسبي نيست.
پنجره آلومينيومي ترمال بريك
پنـجره آلومينيـومي ترمال بريك عايق بسيار خوبي در برابر حرارت است اين پنجره به دليل استفاده از تسمه اي با جنس پلي آميد قدرت تحمل حرارت آن تا 220 درجه سانتي گراد است. در اين نوع پروفـيل لايه بيروني چارچوب و لنگه از لايه داخلي آن جدا است.
پنجره چوب آلومينيومي
پنجره چوب آلومينيومي يك پروفيل تركيبي است كه لايه داخلي آن از جنس چوب و لايه بيروني آن از جنس آلومينيوم است.
كاربرد پروفيل آلومينيوم
پروفيل آلومينيوم كاربردهاي وسيعي در صنعت ساخت و ساز دارد. ساير كاربرد هاي پروفتيل آلومينيوم به شرح زير است:
- براي ساخت قوطي كنسرو، بسته بندي نيمه مقاوم غذا
- در صنايع پزشكي و داروسازي
- استفاده صنعت برق
- ساخت ماشين آلات و تجهيزات
- استفاده در ساخت لوازم بادوام و استقامت بالا
انواع پروفيل آلومينيم صنعتي و محبوبيت آن نسبت به ساير فلزات
انواع پروفيل آلومينـيم صنعتي و پروفـيل هاي فولادي دو فلز بسيار پركاربرد در صنعت هستند كه هريك خواص شيميايي خاص خود را دارند. اما انواع پروفيل آلومـينيومي صنعتي نسبت به فولاد محبوبيت بيشتري پيدا كرده. و امروزه مورد توجه بسياري از مهندسان قرار گرفته است. از جمله خواص فوق العاده آن عبارتند از:
- دارا بودن قيمت مطلوب
- انعطاف پذيري بسيار بالا
- مي توان به راحتي آن را تغيير شكل داد
- داراي چگالي پاييني مي باشد
- داشتن استحكام بالا
- خاصيت ضد زنگ
- رساناي الكتريسيته
اما براي اين كه بتوانيم در مقاطع پروفـيل آلومينـيوم تغيير شكل داده. و تنوع ايجاد نماييم. بايد آن را با استفاده از روش هاي خاصي توليد كنيم. كه مناسب با كار صنايع باشد. به همين علت براي توليد پروفيـل آلومينيم مي توان از سه روش استفاده كرد: استفاده از نورد، ريخته گري و روش اكستروژن.
اما در صنايع مختلف با توجه به توليد محصولات خاص، انواع پروفـيل آلومينيومي بسيار زيادي هم ساخته مي شود كه مي توان به موارد زير اشاره كرد:
- نبشي آلومينيومي
- لوله آلومـينيومي
- پروفتيل آلومينيم ترمال بريك
- پروفيـل آلومينيوم اختصاصي
- پروفيل صنعتي آلومينيوم
- پروفيل آلومينـيوم لورنزو
- قوطي آلومينيومي و …
انواع پروفيل آلومينيوم صنعتي
پروفيل آلومينيوم داراي شيار صنعتي 20*20
اندازه مقطع اين پروفيل 20*20 ميلمتر، slot اسلات 6 ميليمتر، وزن 375 گرم بر متر كه از جنس آلومينيوم است و توسط آنودايز نقره اي آبكاري مي شوند. اين نوع پروفيل براي ساخت فرم هاي كوچك و شاسي با استحكام كم بكار مي روند.
پروفيل آلومينيوم داراي شيار صنعتي 25*25
اندازه مقطع اين پروفيل 25*25 ميلمتر، slot اسلات 6 ميليمتر، وزن 400 گرم بر متر كه از جنس آلوميـنيوم است. براس ساخت فريم تا چهارچوب زماني كه پروفيل 20*20 پاسخگو نيست از اين نوع پروفيل استفاده ميشود.
پروفيل آلومينيوم داراي شيار صنعتي 30*30
اندازه مقطع اين پروفيل 30*30 ميلمتر، slot اسلات 8 ميليمتر، وزن 790 گرم بر متر كه از جنس آلومينيوم است. اين نوع پروفيل براي ساخت فرم و كاور به كار مي روند گرچه استحكام خوبي ندارند اما براي ساخت كاور گزينه ي مناسبي است و از نظر اقتصادي نير مقرون به صرفه است.
جهت مطالعه ادامه مطلب كليك كنيد
برچسب: ،