ساخت مخزن گالوانيزه
نقشه مخزن گالوانيزه طراحي شده توسط مهندسين طراح به عوامل خط توليد ارجاع داده مي شود تا بسته به شكل مخزن ورق هاي گالوانيزه توسط دستگاه گيوتين برش داده شوند. سپس در صورتي كه ساخت مخزن گالوانيزه استوانه اي يا گرد باشد ورق هاي گالوانيزه توسط دستگاه نورد مي شوند و به قسمت جوشكاري انتقال مي يابند. همانطور كه مي دانيد جوشكاري فعاليتي فني است و كيفيت آن به تبحر فرد جوشكار بستگي دارد. در ساخت مخزن از جوش برق ( Inverter welding machine ) استفاده مي شود. نكته اي كه بسيار اهميت دارد اين است كه تبحر و ميزان مهارت تكنسين جوشكار حتما توسط سرپرست پروژه يا كارگاه احراز شود تا از كيفيت جوشكاري ها اطمينان خاطر حاصل شود. در ساخت مخزن استوانه اي چه در مدل خوابيده و چه در مدل ايستاده استفاده از عدسي هاي توريسفريكال بسيار بهتر است زيرا اين نوع عدسي ها تحمل فشار بالاتري نسبت به عدسي هاي معمولي در ضخامت برابر دارند. همين طور داراي عمر بسيار طولاني تري نيز مي باشند و اين امر به دليل كاهش برآيند تنش ها و كرنش هاي وارده به مخزن در اين شكل هندسي مي باشد. تمامي مخازن ساخت گروه صنعتي سازه مخزن با عدسي توريسفريكال ساخته مي شوند و پرس اين عدسي ها با دستگاه هاي پيشرفته پرس هيدروليكي ( DEP 300 TONE ) اروپايي انجام مي شوند. انتخاب ضخامت الكترود متناسب با ضخامت ورق گالوانيزه و همچنين آمپر مناسب براي جوشكاري يكي ديگر از نكات پر اهميت در انجام جوشكاري مخازن مي باشد. زيرا در صورت استفاده از فيلر ها يا الكترود هاي بيش از اندازه ضخيم و جوشكاري با آمپر بالا ممكن است ورق گالوانيزه در نقاط جوش از بين رفته و ضعيف شود كه همين امر موجب كاهش عمر اين مخازن خواهد شد .
دستگاه هاي پيشرفته گروه صنعتي سازه مخزن – پرسي عدسي ،لبه زن ، گيوتين ، نورد
ورق مخزن گالوانيزه
ورق گالوانيزه در واقع همان ورق فولاد ي مي باشد كه لايه اي از روي بر روي آن كشيده شده است. لايه ي روي كشيده شده بر روي ورق فولادي باعث منفي تر شدن فولاد گرديده و در اصطلاح آن را ضدزنگ مي كند. روكش رويي كه بر روي فولاد كشيده مي شود ضخيم است و چسبندگي بالايي به المان هاي فولادي دارد. ورق هاي گالوانيزه به روش آبكاري داغ توليد مي شوند و به همين دليل بسيار بادوام مي باشند. ورق گالوانيزه به دليل روند توليد ساده ايي كه دارد داراي قيمت پاييني مي باشد و در مقايسه با ساير پوشش هاي محافظ مانند رنگ بويژه براي استفاده طولاني مدت هزينه به مراتب كمتري دارد و بسيار به صرفه تر است. پوشش روي در مناطق و محيط هاي كشاورزي و دريايي نسبتا مقاوم است سرعت هجوم به فلز روي در اغلب اتمسفر ها و محيط هاي آبي مختلف حدود يك بيست و چهارم فولاد است به طوري كه فلز روي به ضخامت ( ۰.۰۳ ميلي متر ) در محيط هاي روستايي و كشاورزي عمري در حدود ۱۵ سال يا بيشتر را دارد. وجه تمايز در كيفيت ورق هاي گالوانيزه كوتينگ يا درصد پوشش يا ضخامت گالوانيزه روي ورق است. كوتينگ ورق هاي توليدي در داخل كشور در حدود ۱۵۰ – ۲۵۰ مي باشد كه اين عدد در مورد محصولات وارداتي بين ۲۵۰ – ۳۵۰ است. اما اين عدد نشانگر چيست ؟ مثلا ورق گالوانيزه با كوتينگ ۱۰۰ به اين معنا است كه در هر متر مربع از اين ورق مقدار ۱۰۰ گرم روي وجود دارد. بديهي است كه هر چه اين مقدار بيشتر باشد ورق از كيفيت بالاتري برخوردار بوده و داراي عمر بالاتري مي باشد و البته براي تهيه آن هزينه بيشتري را نيز بايد پرداخت شود.
ورق مخزن گالوانيزه سازه مخزن
نصب مخزن گالوانيزه در محل
گروه صنعتي سازه مخزن در جهت جلب رضايت هموطنان عزيزمان امكان ساخت مخزن گالوانيزه در محل نصب مخزن را نيز براي آن دسته از خريداران كه محدوديت فضا دارند و امكان انتقال مخزن به محل نصب برايشان فراهم نيست را ايجاد نموده تا آسايش خيال را براي مشتريان خود به ارمغان آورد تا خريداران دغدغه اي براي جابجايي مخزن و احتمال ايجاد آسيب به ديوار ها و راهروها مخصوصا در منازل مسكوني و برج ها نداشته باشند .
كنترل كيفيت مخزن گالوانيزه
پس از پايان مراحل جوشكاري و ساخت كامل مخزن نوبت به انجام تست هاي مختلف و كنترل كيفيت مخزن گالوانيزه مي رسد.
اولين گام در انجام ( QC (QUALITY CONTROL كنترل چشمي مي باشد در اين مرحله كارشناس مربوطه بايد تمامي جوانب مخزن را چك نمايد و تا هيچ گونه غر شدگي و يا تو رفتگي در مخزن وجود نداشته باشد سپس جوش ها به صورت چشمي بررسي شوند تا از ميزان ضخامت جوش و كيفيت آن اطمينان حاصل شود.
مرحله بعد انجام چند نمونه از تست هاي غير مخرب مي باشد تا مطمئن شويم هيچگونه نشت و درزي در مخزن مخصوصا در نقاط جوش نداريم.
تست مايع نافذ PT
ابتدا محل انجام تست كه در مخزن گالوانيزه همان محل جوشكاري است را تميز نموده و مايع نافذ را كه مي تواند مواد رنگي قابل مشاهده يا مواد فلورسنت (قابل مشاهده زير نور فرابنفش ) باشد را روي آن مي ريزيم. سپس مايع نافذ را توسط آب يا حلال هاي صنعتي از محل تست برمي داريم. در پايان ماده ظاهر كننده ( DEVELOPER ) را بر روي سطح اسپري مي كنيم با اين كار اگر خلل و شكافي هر چند ميكروسكوپيك در سطح جوش وجود داشته باشد كه مايع نافذ در آن به دام افتاه باشد ظاهر مي شود و سطح كيفي جوش مشخص مي شود.
تست آلتراسونيك UT
تست آلتراسونيك يا آزمون فراصوت يكي از پر كابردترين تست هاي غير مخرب قطعات فلزي مخصوصا در نقاط جوش و يا ريخته گري مي باشد. اين تست در تمامي صنايع بزرگ و براي بازرسي قطعات صنعتي و سازه ها كاربرد دارد و به كمك آن مي توان بسياري از عيوب كه شامل ترك ها، عيوب انقباضي، حفره ها، خلل و فرج ها، پوسته شدگي ها و تركيدگي ها مي باشد را آشكار نمود و به رفع آن ها اقدام كرد. در اين تست امواج فراصوت كه با دامنه بين ۵ تا ۲۵ مگا هرتز هستند توسط يك مولد صوتي به روي سازه مورد آزمايش هدايت مي شوند سپس اين امواج پس از برخورد به ناپيوستگي ها و عيوب سطحي و زير سطحي بازتاب مي شوند و دستگاه اين بازتاب را دريافت مي كند و با تبديل آن به سيگنال هاي الكتريكي آن را بر روي صفحه نمايش بصورت يك سيگنال ظاهر مي كند. اپراتور يا كارشناس مربوطه با تحليل اين سيگنال مي تواند به اطلاعات بسيار كاملي از محل، عمق و ابعاد عيب دست پيدا كند. اين آزمون بسيار كامل بوده و براي دامنه ي وسيعي از صنايع از جمله صنعت ساخت انواع مخازن به خصوص مخزن گالوانيزه كاربرد دارد.
البته كار با اين دستگاه و انجام اين تست نيازمند تخصص و علم بالايي چه در انجام تست و چه در تحليل آن دارد و به همين دليل تعداد معدودي از سازندگان مخزن گالوانيزه و فلزي اين تست را بر روي محصولات توليدي خود انجام مي دهند. گروه صنعتي سازه مخزن مفتخر است كه يكي از اولين توليد كنندگان مخازن گالوانيزه و استيل در كشورمان مي باشد كه تمامي محصولات توليدي خود را مورد انواع آزمون هاي غير مخرب از جمله تست آلتروسونيك قرار مي دهد تا از كيفيت مخازن توليدي اطمينان حاصل نمايد.
برچسب: ،