مخزن استيل - مخزن فايبرگلاس - سختي گير
توليد مخزن استيل
توليد مخزن استيل بسته به نوع و شكل مخزن مي تواند ساده يا بسيار فني و مهندسي باشد. به صورت كلي كار با فلز و ساخت تجهيزات فلزي امري تكنيكال و بسيار فني است كه مستلزم داشتن تخصص و دانش كافي در زمينه مهندسي مكانيك و مهندسي متالوژي مواد است. توليد مخزن استيل به دليل گراني متريال استيل و همچنين استفاده هاي تخصصي كه از مخازن استيل مي شود بسيار حساس مي باشد. اين مخازن در بسياري از شركت ها جهت نگهداري مواد اوليه بسيار گران قيمت استفاده مي شوند و يا در كارخانجات مواد شيميايي و دارويي از مخزن استيل ۳۱۶ براي نگهداري اسيدهاي بسيار قوي استفاده مي شود كه نشت يا هر گونه مشكل در مخزن مي تواند خسارات مالي و حتي جاني بسيار سنگيني را براي خريدار به بار آورد. پروسه توليد مخزن استيل و به طور كلي انواع مخازن داراي يك چارچوب كلي است. مخزن ابتدا توسط مهندسين سازه مخزن مكانيك و طراح، طبق نياز هاي خريدار و بر اساس بايدها و نبايد هاي مشخص شده توسط خريدار طراحي مي شود و سپس با تاييد كارفرما به خط توليد ارسال مي شود.
ورق مخزن استيل
ورق مخزن استيل سازه مخزن
در ساخت مخازن استيل مي توان از ورق هاي گريد ( ۲۰۰ ، ۳۰۰ ، ۴۰۰ ) استفاده نمود كه هر كدام ويژگي ، معايب و مزاياي خاص خود را دارند. استيل زماني ضد زنگ است كه حداقل داراي ۱۰.۵ درصد كروم باشد. كروم در واكنش با اكسيژن هوا اكسيد كروم را بر روي سطح استنلس استيل ايجاد مي كند اين لايه با چشم قابل رويت نمي باشد ولي باعث مي شود كه استيل زنگ نزند. استيل گريد ۳۰۰ در تركيبات خود داراي آهن، كروم ، نيكل با كربن كمتر از ۰.۱ درصد است ولي گريد ۴۰۰ استيل فقط داراي آهن و كروم با كربن كمتر از ۰.۱ در صد است. بايد اذعان داشت كه رايج ترين گريد استيل ۳۰۴ مي باشد كه به ۱۸.۱۸ كلاسيك معروف است. ۳۱۶ بعد از ۳۰۴ معروف ترين گريد استيل مي باشد و در صنايع غذايي و پزشكي كاربرد دارد اين استيل به دليل دارا بودن موليبدن در تركيبات خود در مقابل فرسايش بسيار مقاوم است و همچنين به دليل مقاومت بالا در برابر كلر جايگزين مناسبي براي استيل ۳۰۴ در صنايع دريايي مي باشد. البته همانطور كه اشاره شد استيل ۳۰۴ در صنعت بسيار پر كاربرد است ولي استيلي كه به وفور در جلوي ديد ما قرار دارد استيل سري ۴۰۰ است كه مثلا گريد ۴۱۰ آن مقاومت كمي در برابر خوردگي دارد و در برابر سايش بسيار مقاوم است و يا استيل ۴۲۰ كه قابليت پوليش كاري دارد درقاشق و چنگال هاي خانه استفاده مي شود.
مخزن فايبرگلاس چيست ؟
آب هر روز كمياب تر و با ارزش تر مي شود و به همين دليل است كه ديگر نمي توانيم آن را دور بريزيم حتي اگر كثيف باشد و به همين دليل توصيه مي شود كه فاضلاب ها را در بسياري از فعاليت هاي ديگر مانند آبياري از مخزن فايبرگلاس استفاده كنند چرا كه با توجه به كمبود روز افزون آب، نگهداري و استفاده مجدد از آن ضروري است. يك مخزن فايبرگلاس مي تواند جهت نگهداري فاضلاب يا آب هاي سطحي در رو يا زير زمين و بصورت دفني مورد استفاده قرار گيرد.
كه از دو يا چند جزء متفاوت ساخته شده باشد. اين اجزاء معمولا به دو دسته ماتريس و تقويت كننده تقسيم مي شوند. ماتريس مي تواند پلاستيك يا پليمر، فلز و يا سراميك باشد.
بيشتر كامپوزيت ها بر پايه پليمر و تقويت شده با فيبر يا الياف هستند كه به آنها (Fiber Reinforced Plastics) FRP گفته مي شود. از شيشه، كربن، آراميد و … مي توان به عنوان فيبر و از رزين هاي حرارتي مانند پلي استر، وينيل استر و يا اپوكسي بعنوان پلاستيك در ساخت كامپوزيت ها استفاده نمود. اگر فيبر مصرفي شيشه باشد به اين كامپوزيت GFRP و يا اصطلاحاًGRP گفته مي شود.
همانطور كه گفته شد فايبرگلاس يا GRP از يك ماتريس پلاستيكي تقويت شده توسط الياف پشم شيشه ساخته شده است كه به شدت محكم و مقاوم است و مي تواند به راحتي با استفاده از فرآيند قالب گيري شكل بگيرد.
سختي گير به تجهيزاتي از ادوات سيستم هاي تصفيه آب اطلاق مي گردد كه براي كاهش سختي آب و حذف املاح و رسوبات ناشي از كلسيم و منيزيم به كار گرفته مي شود.
اگر شما در تاسيسات خود همچون موتورخانه هاي آبگرم، سيستم هاي سرد كننده همچون چيلر و برج خنك كننده، استخر هاي خصوصي و عمومي، سيستم هاي تبادل حرارتي همچون مبدلهاي استخري و … مشكل رسوب و گرفتگي يا پوسيدگي تجهيزات داريد، سختي گير ها ( سختي گير رزيني) مشكل شما را به سادگي رفع خواهد كرد.
سختي گير فلزي اتوماتيك – سازه مخزن
سختي گيرِ آب
آب هاي مورد مصرف در صنايع، منابع كشاورزي و حتي آب هاي شهري داراي مقادير قابل توجه املاح همچون كلسيم، منيزيم، پتاسيم، سديم و … مي باشند كه اين عوامل پارامتري بنام سختي آب را تشكيل مي دهند. كاتيون هاي فوق اگرچه بخودي خود املاح مفيدي هستند و گاها براي بدن انسان ضروري، اما تجميع آنها در كنار هم سبب ايجاد بلاك هاي كربناتي كه از آن به سختي كل آب ياد مي شود مي گردند و در اينجا سبب بروز خسارات ناخواسته به سيستم هاي تاسيساتي ما خواهند شد.
از اين رو جهت حل و فصل اين موضوع و حذف پارامتر هاي مذكور از آب تغذيه سيستم ها بايد به انواع سختي گير رجوع كنيم. ( براي مطالعه بيشتر درباره فيلتر شني )
ابتدا به بررسي تخصصي مسئله سختي و درجه آن و عوامل موثر بر آن مي پردازيم.
انواع سختيِ آب
سختي آب به لحاظ تخصصي به سه دسته تقسيم بندي مي شود.
- سختي كربانتي يا سختي موقت
- سختي بي كربناتي يا سختي دائم
- سختي كل آب
دقت كنيد در بحث سختيگير ها و مباني طراحي ظرفيت سختي گير ما با پارامتر سختي كل يا Total Hardness سر و كار داريم و اين موضوع با پارامتر TDS اب تفاوت دارد و براي كاهش TDS از روش هاي اسمز معكوس براي تصفيه و شيرين سازي آب استفاده مي گردد.
حال كه با مباني سختي آشنا شديم ، به نحوه كار سختي گيرها مي پردازيم.
برچسب: ،