لاك سفيد كننده دندان
لاك سفيد كننده دندان و چگونگي عملكرد آن
همه ما خوب مي دانيم كه حتي با وجود حفظ بهداشت دهان و دندان همچنين رعايت نكات لازم، باز هم به مرور زمان به دليل تجمع جرم و پلاك، دندان ها ممكن است تغيير رنگ داده و كدر شوند. اين مسئله بر روي زيبايي دندان ها و لبخند شما تاثير داشته و به مرور زمان در صورت بي توجهي ممكن است باعث بروز مشكلاتي در رابطه با دهان و دندان شود. يكي از روش هايي كه در چندين سال اخير بسيار مورد توجه قرار گرفته، سفيد كردن دندان ها يا بليچينگ مي باشد. اين كار يا توسط دندانپزشك و در مطب، به وسيله ابزار دندانپزشكي انجام مي شود و يا به وسيله موادي مانند لاك سفيد كننده دندان، دستگاه سفيدكننده، ژل سفيد كننده، برخي دهانشويه ها و.... انجام مي شود. ما در اين مقاله به بررسي لاك سفيدكننده دندان پرداخته ايم.
لاك سفيدكننده دندان يا همان ژل سفيد كننده دندان
مهمترين ماده تشكيل دهنده اين نوع لاك ها، ماده اي به نام كارباميد پروكسايد مي باشد؛ يكي از عامل سفيد كننده در محصولات دندانپزشكي. هنگامي كه اين ماده بر روي دندان قرار مي گيرد، به هيدروژن پروكسايد و اوره تجزيه مي شود كه عمل سفيد كنندگي دندان را هيدروژن پروكسايد از طريق واكنش با لكه ها و رنگ هاي موجود بر روي دندان و تغيير ساختار شيميايي آن ها انجام مي دهد، به طوري كه ديگر اثري از لكه ها و رنگ هاي به وجود آمده بر روي دندان ها نخواهد بود. سفيد كردن دندان ها با هيدروژن پروكسايد به حذف لكه ها و تغيير رنگ هاي عمده بر روي دندان ها كمك شاياني مي كند.
نحوه عملكرد لاك سفيد كننده دندان
كارباميد پروكسايد، يك ماده سفيد كننده موجود در لاك هاي سفيد كننده دندان مي باشد كه واكنش آهسته اي داشته و شما مي توانيد با توصيه دندانپزشكتان در خانه از آن ها استفاده نماييد. در ملاقات اول، دندانپزشكتان وضعيت دهان و دندان هايتان را بررسي نموده و اگر قصد سفيد كردن دندان ها را در خانه داريد، معمولا در جلسه دوم نوع لاك و مقدار مصرفي مناسب براي شما را تعيين خواهد نمود. معمولا مقدار كارباميد پروكسايد در لاك هاي سفيدكننده اي كه در منزل به كار برده مي شوند، 10 درصد است كه به 3.5 درصد هيدروژن پروكسايد تجزيه مي شود.
خمير دندان سفيد كننده نوعي لاك يا ژل سفيد كننده دندان با واكنش سريع نيز وجود دارد كه غلظت بالاتري از هيدروژن پروكسايد دارد و تنها دندانپزشكان در مطبشان از آن استفاده مي كنند. غلطت اين نوع لاك ها، 25 الي 40 درصد هيدروژن پروكسايد است. معمولا نيم ساعت پس از استفاده از چنين لاك هايي، حدود نيمي از تاثير آن ها اعمال مي شود و بنابراين فرآيند سفيد كردن دندان در دندانپزشكي معمولا بيش از يك ساعت طول نخواهد كشيد.
راهكار مقابله با حساسيت دنداني پس از استفاده از لاك سفيدكننده
بسياري از افراد، دندان هاي حساسي داشته و پس از بليچينگ و استفاده از لاك سفيد كننده دندان دچار حساسيت مي شوند، اما به برخي از اين لاك ها موادي اضافه مي شود كه از اين حساسيت كاسته و مزايايي نيز دارد. حساسيت دنداني تا ابد ادامه ندارد، اما حدود 18 الي 78 درصد از افراد مبتلا به بيماري هاي دهان و دندان از آن رنج ميبرند. دو ماده افزودني كه براي كاهش حساسيت دنداني از آن ها در لاك هاي سفيدكننده استفاده مي شود، پتاسيم نيترات و آمورفوس كلسيم فسفات هستند. پتاسيم نيترات، ماده اي است كه معمولا از آن در توليد خمير دندان هاي ضد حساسيت نيز استفاده مي كنند.
براي مطالعه ادامه مطالب روي لينك كليك كنيد.
برچسب: ،