دوربين مدار بسته
دوربين مدار بسته چيست؟
دوربين مدار بسته يا دوربينهاي نظارت تصويري، دستگاههايي هستند كه براي ضبط و نمايش تصاوير ويديويي در محيطهاي مختلف استفاده ميشوند. اين دوربينها به منظور افزايش امنيت و نظارت بر فضاها و مناطق مختلف استفاده ميشوند.
دوربينهاي مدار بسته اغلب در سيستمهاي نظارتي بر روي ساختمانها، محلهاي عمومي، مغازهها، شركتها، پاركينگها، بانكها و ساير مكانهايي كه نياز به نظارت دارند، نصب ميشوند. اين دوربينها تصاوير تمام رويدادهاي رخ داده در محيط مشاهده شده را ضبط ميكنند و به صورت زنده يا ذخيره شده قابل مشاهده هستند.
با پيشرفت فناوري، برخي از دوربينهاي مدار بسته امكاناتي مانند شناسايي چهره، تشخيص حركت، ضبط صدا و قابليت اتصال به شبكههاي بيسيم را نيز دارا ميباشند. همچنين، اكثر سيستمهاي دوربين مدار بسته امروزي با استفاده از فناوريهاي شبكه، اجازه دسترسي از راه دور به تصاوير را فراهم ميكنند.
تاريخچه دوربين مدار بسته
از دوربين مدار بسته براي اولين بار در سال 1942 در زمينه هوا و فضا در آلمان استفاده شد و پس از 30 سال اين تكنولوژي به طور رسمي پا به عرصه ظهور در انظار عمومي گذاشت و براي كنترل ترافيك در آمريكا مورد استفاده قرار گرفت.
در ابتدا تنها دوربين هاي مداربسته آنالوگ (غير ديجيتال) ساخته شده بودند كه كيفيت پايين تصاوير و عدم دسترسي به شبكه از معايب آن به شمار مي رفت. تا اينكه در سال 1996 شركت AXIS ايالات متحده آمريكا اقدام به ساخت دوربين هاي مداربسته تحت شبكه (IP) با استاندارد HTTPS بر بستر سيستم عامل Linux نمود. امروزه در سرتاسر دنيا نياز به امنيت بيش از پبش احساس مي شود به همين علت از كارخانه هاي بزرگ صنعتي تا منازل مسكوني، مشتاق به نصب دوربين مداربسته جهت حفظ و برقراري امنيت در محيط كار و يا محل زندگي خود هستند.
امروزه با توسعه و رشد جمعيت نياز به نظارت بر روي كارمندان، كسب و كارها، مراكز نظامي، بانك ها و غيره روز به روز بيشتر شده است. در حال حاضر سيستم هاي مدار بسته آفلاين يا آنلاين كار چندين نفر را به خودي خود انجام مي دهد كه به كاهش هزينه و نيروي انساني منجر شده است.
ظهور دوربين هاي مداربسته باعث كاهش چشمگير آمار جرم و جنايت گرديده و با ايجاد حس امنيت در جامعه، آرامش را به زندگي مردم هديه داده است. دوربين هاي مدار بسته مدرن امروزي با بهره گيري از هوش مصنوعي و مجهز بودن به سنسورهاي هوشمند قادر به ثبت پلاك خودرو، تشخيص چهره، ضبط صدا، ثبت ورود و خروج و غيره هستند.
انواع دوربين مدار بسته
- دوربين مدار بسته دام (Dome)
- دوربين مدار بسته بولت (Bullet)
- دوربين مدار بسته اسپيد دام (Speed Dome)
دوربين مدار بسته دام (Dome)
اين دوربين (دام) به صورت گنبدي شكل مي باشد و اكثرا روي سقف نصب مي شود. دوربين هاي دام به دو دسته دوربين هاي دام IP (تحت شبكه) و دوربين هاي دام آنالوگ (غير ديجيتال) تقسيم مي شوند.
شرايط نصب دوربين مداربسته دام
يكي از نكات مهم در هنگام خريد دوربين مداربسته توجه به محل نصب دوربين مداربسته با توجه به نياز شما مي باشد. دوربين dome معمولا در محيط هاي داخلي مانند اتاق ها، راهروها و فضاهاي مسقف نصب مي شود. جنس بدنه دوربين هاي دام به سه نوع فلزي، آلومينيومي و پلاستيكي تقسيم مي شود كه با توجه به نياز شما، كارشناسان ما بهترين نوع دوربين مداربسته را به شما پيشنهاد خواهند داد.
در هنگام خريد دوربين مداربسته دام به چه نكاتي توجه كنيم؟
براي خريد دوربين مداربسته دام بايد به نكات زير توجه نمود:
- مقاومت در برابر نفوذ آب (استاندارد IP67)
- اصالت برند دوربين مداربسته
- سنسور هاي هوشمند تنظيم نور
- جنس بدنه
دوربين مدار بسته بولت (Bullet)
دوربين بولت به شكل استوانه بوده و اكثرا روي ديوار، ستون و پايه نصب مي شود. بولت شناخته شده ترين مدل دوربين مداربسته مي باشد و اغلب در فضا هاي باز و بر روي ميله يا ديوار نصب مي شود. دوربين بولت نسبت به ساير دوربين ها داراي برد وسيع تر بوده و حتي در شب مي تواند تا 100 متر را فيلمبرداري نمايد. دوربين بولت به دو نوع دوربين بولت تحت شبكه (IP) و دوربين بولت آنالوگ تقسيم مي شود.
شرايط نصب دوربين مداربسته Bullet
دوربين مداربسته بولت بخاطر ظاهر منحصر به فردي كه دارد معمولا در فضاهاي باز و محيط هايي بيروني استفاده مي شود. در هنگام نصب دوربين مداربسته بولت بايد توجه داشت كه حتما اين دوربين ها را در ارتفاع بالا نصب نماييد تا نتوانند با تغيير جهت آن در محيط فيلمبرداري نقطه كور بوجود آورند.
همچنين براي نصب دوربين بولت بهتر است يك محفظه فلزي بر روي آن نصب كنيد تا در برابر باد و باران مقاوم شود. اين امر موجب افزايش طول عمر دوربين مداربسته شما مي گردد.
نكات مهم در هنگام خريد دوربين مداربسته بولت كه بايد به آن توجه نمود.
- اصالت برند
- سنسورهاي تنظيم نور
- جنس بدنه
جهت مطالعه ادامه مطالب روي لينك كليك كنيد.
برچسب: ،